Prednosti Crne Zove

Pomoć pri mršavljenju

Sveži zreli plodovi crne Zove se sastoje od 80% vode, 18% ugljenih hidrata i manje od 1% proteina i masti, pa su idealne za mršavljenje. Od bitnih hranljivih materija za naš organizam najviše je zastupljen vitamin C, a tu su i vitamin A i B6, kalijum i gvozđe, pa je odličan izvor snage za naše telo.

U istraživanju koje je urađeno na Institutu Univerziteta u Frajburgu u Nemačkoj učestvovalo je 80 osoba. Sve osobe su svaki dan pile sok ili čaj od crne zove. Ovom studijom je potvrđeno i dokazano da jedinjenja iz zrelih plodova Zove stimulišu prirodno sagorevanje i eliminaciju masti iz organizma, snižavaju holesterol i utiču na mentalno i fizičko stanje tela.Pored toga što ubrzava proces gubljenja kilograma (mršavljenja), preporucuje se osobama koje su izložene većim fizičkim naporima ili koji se češće nalaze u stresnim situacijama.

Weight Loss

Chemical-Free

Ultricies mattis sit iaculis in.

Fresh & Healthy

Eget lacus facilisi enim nec.

100% Organic

Lacinia nisl arcu adipiscing.

prevencija karcinoma

Bobice ploda Zove, posebno iz Evrope, u sebi imaju jedinjenja koja su se dobro pokazala u sprečavanju pojave malignih ćelija ili raka. Antocijanin je specifičan da poseduje antikancerogeno svojstvo koje se manifestuje kroz usporavanje, zaustavljanje i sprečavanje nastanka malignih ćelija. Ta jedinjenja poboljšavaju snagu imuniteta i organizma, pa se razvoj novih maligniteta i metastaza drastično umanjuje.

Cancer Awareness

Koje bolesti se jos leče čajem i sokom crne zove?

Crna zova sa svojim lekovitim svojstvima ima delovanja na različita oboljenja, što pokazuju i primeri bolesti kod kojih se korišćenje iste pokazala efikasnom:

 

Kako pripremiti čaj od crne zove

Čaj se pravi od osušenih bobica Crne zove.
Zagrejte vodu do ključanja. U šolju (2dl) staviti 1 supenu kašiku čaja crne zove, zalijte vrelom vodom i pustite da odstoji 10 minuta, kako bi Zova otpustila lekovite sastojke. Procedite čaj, zasladite po ukusu i konzumirajte dok je još topao. Ukoliko čaj koristite za jačanje imuniteta ili mršavljenje, možete ga konzumirati i kada je hladan.

Konzumirajući čaj u prvih dva dana prehlade, simptomi se skraćuju u proseku za 4 dana.

Elderberry Tea